4 mesos d’Erasmus a la ciutat d’Estrasburg

BERNAT RAGUÉS GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES EN ANGLÈS

Quan et planteges fer un Erasmus apareixen moltíssimes preguntes, on puc anar? Com s’han de fer els tràmits? Em sortirà molt car? Podré seguir les classes en anglès? I un llarg etcètera de qüestions que intentaré desenvolupar.

La primera cosa que hem de tenir clara és que cada universitat i fins i tot cada facultat son un món. En el meu cas, com a estudiant d’ADE a la Universitat Autònoma de Barcelona vaig gestionar tots els tràmits des de la facultat d’Economia i Empresa de la mateixa. En el meu cas l’oferta era àmplia, un gran ventall d’opcions Europees on desenvolupar el programa Erasmus i també universitats d’altres punts del planeta on realitzar un Exchange programme (la diferència entre Erasmus i Exchange programme és que els Erasmus venen parcialment finançats per la UE i els Exchange programmes no, per tan serà més difícil aconseguir una ajuda econòmica en aquest cas).

Amb el meu amic Fredyy visitant la Petite- France

Un cop hem escollit destí cal que ens informem de les dates de presentació de sol·licituds i fins i tot podem anar a alguna reunió prèvia. Quan escollim el destí hem de tenir clar també en quina llengua desenvoluparem l’estada i en cas que fos l’anglès no hauríem d’entrar mai en pànic, amb un nivell bàsic probablement et sigui fàcil seguir assignatures relacionades amb el teu camp d’estudi.

Pel que fa els diners, en el cas de l’Erasmus pots rebre entre 150€ i 300 € al mes en funció del nivell de vida del país europeu on fem l’estada. També podem demanar la Beca Mobilitat de l’AGAUR i optar a 200 € addicionals al mes (Aquesta beca va en funció del rendiment acadèmic i les llengües bàsicament). En el meu cas ingressava uns 500€ al mes i en gastava entre 800 i 1000.

En el meu cas, em vaig acabar decantant per fer l’Erasmus a la ciutat d’Estrasburg i concretament continuar els meus estudis a la EM Strasbourg.

El primer dia és un niu d’emocions, l’acomiadament amb al gent d’aquí, l’arribada a una nova ciutat totalment desconeguda, una vida nova, paral·lela a la que hem viscut fins aleshores. Ens preguntarem més d’una vegada perquè? Perquè hem decidit marxar, perquè hem decidit anar a un lloc on no ens hi lliga res, però aquestes preguntes s’aniran esvaint ràpidament després d’uns primers dies frenètics. Conèixer gent com no hem fet mai, de llocs que ni recordàvem haver estudiat a l’ESO i amb mil històries per compartir que faran d’aquesta experiència realment única.

En paral·lel, l’experiència ens permetrà conèixer el model educatiu d’altres països i indagar en assignatures i temes que segurament a la nostra universitat hagués estat impossible estudiar.

L’Erasmus es converteix també en una oportunitat magnífica per conèixer nous llocs propers a la destinació on hem decidit realitzar l’estada. Així anirem combinant festes, cerveses, viatges, etc. Fent que cap dia sigui igual a l’anterior.

Compartint nits amb els amics i les amigues de l’Erasmus

Arribarà el dia de marxar, i ho farem amb la maleta plena de records, experiències que mai oblidarem, i gent que formaran part ja per sempre de la nostra vida.

En resum una experiència Erasmus segurament serà l’experiència més trepidant que hauràs viscut, així que anima’t i viu-la!