La meva experiència viatjant per l’Índia sense bitllet de tornada

INGRID DONADEU INSTRUCTORA DE YOGA

La primera vegada que vaig viatjar a l’Índia, al 2018, va ser el primer cop que viatjava fora d’Europa. Ja havia visitat sola altres llocs, com Lisboa o les illes canàries. I tot i que pares i amics em deien que l’Índia no era el millor lloc per anar sola, vaig decidir no deixar passar l’oportunitat.

El principal motiu del viatge era anar a fer un curs de yoga i al acabar, viatjar el temps que pogués per conèixer més la cultura i la gent. Així que quan vaig rebre la confirmació del curs i ja tenia suficients diners estalviats, vaig deixar la feina i vaig comprar el bitllet d’anada.

Primera vegada vestint Saree

Vaig fer la formació de yoga durant el primer mes i quan ja feia tres mesos que viatjava per l’Índia, vaig comprar el bitllet de tornada, ja que s’acostava Nadal i els diners també s’acabaven… va ser llavors quan vaig conèixer la que ara és la meva parella.
Tot i així vaig decidir passar les festes i el cap d’any amb la familia i amics a Catalunya i em vaig posar a treballar per tornar a marxar altre cop tan aviat com pogués.

La veritat és que quan ja feia uns mesos que estava a casa no tenia les coses gaire clares sobre si tornar a l’Índia o no, perquè ja estava un altre cop fent vida normal i poc a poc tornant a la rutina que estem acostumats, però crec que val més un “ups” que un “i si”… així que vaig escoltar el meu cor i al maig ja havia tornat a deixar la feina i tornava cap a l’Índia amb un visat d’un any i, per suposat, sense bitllet de tornada.

Actualment fa onze mesos que estic a aquí, i de tots aquests mesos viatjant per l’Índia amb la meva parella, n’hem estat dos sense cobertura explorant els llocs perduts dels himalaies, hem fet un voluntariat prop del desert del Thar, hem explorat i fet un intercanvi a la selva en època de monzons, hem fet una formació de life coach i després n’hem compartit els coneixements en una escola al sud del país i hem celebrat el cap d’any a les platges de Goa

Baixant dels alts himalàies a Himachal Pradesh

Des del principi del viatge tenia un pressupost baix, així que no he agafat cap avió en tot aquest temps. Però el visat d’un any de l’Índia et permet estar només 90 dies al país (per tant cada tres mesos has de sortir i tornar a entrar). En el nostre cas, com que al nord de l’Índia hi ha una ciutat que ens agrada molt, Varanasi, i està relativament prop de Nepal, hi fem parada uns dies, que a vegades es tornen setmanes, i després ens movem cap a aquest país un temps per després tornar a entrar a l’Índia.

El guesthouse on ens hem quedat de quarentena. Tenim sort de tenir jardí![/caption]I precisament a Varanasi és on ens hem quedat confinats. Ara mateix farà un mes i mig que estem en una Guesthouse fent la quarantena on ens faciliten dinar, sopar i allotjament. Estem pendents de si allarguen la quarentena o no, ja que el meu visat s’acaba en unes setmanes i ara mateix, per tot el tema del covid19, no dónen més visats nous a turistes. De moment només els extenen fins que acabi el confinament. En principi no tinc la idea de tornar quan això acabi, però potser serà la única opció.

El guesthouse on ens hem quedat de quarentena. Tenim sort de tenir jardí!

Si vols fer com jo i llençar-te a l’aventura i vols fer-ho de manera més respectuosa amb el medi ambient i/o tens un pressupost baix, etc. a part de moure’t amb transport públic (jo he arribat a fer viatges de 40 hores amb tren per estalviar-me l’avió) altres coses que pots fer i que a mi m’han servit és:

– Quedar-te més temps al mateix lloc (coneixes més la zona i fas connexions més maques amb les persones)

– Donar suport a la gent local, per exemple comprant a mercats i petits comerços

-Fer intercanvis o voluntariats per la comunitat, etc.

Les oportunitats per fer voluntariats les pots trobar a workaway (i altres pàgines similars) o per facebook, on hi ha bastants grups on van publicant a quins llocs necessiten voluntaris. També et pots oferir tu dient on estàs i què voldries fer. Una altra opció que també hem utilitzat és apropar-te físicament a algun lloc que t’interessi i proposar el voluntariat/intercanvi.

De totes les experiències viscudes aquest any, no totes han sigut bones, però son amb les que em quedo! I les no tan bones sempre ens ajuden a créixer interiorment.

Espero que aquesta informació t’hagi servit i que et motivi a donar el pas. Molta sort!