Desaparèixer per connectar-me

Raquel Anglada Tècnica de laboratori clínic i biomèdic

Des de sempre havia volgut marxar a l’estranger, però primer els estudis i treballar, i ara a l’aventura. Vaig mirar diverses opcions amb l’ajuda de l’Estefania i el que més feia per mi va ser el Workaway.

El Workaway és com una agència que posa en contacte gent que vol viatjar i gent o entitats que necessiten voluntaris. La majoria de llocs et posen lloc on viure i menjar a canvi de treballar unes 5 hores al dia, generalment, en alguns casos et paguen, en altres no proporcionen tot, depèn de cada lloc. I realment hi ha tots els tipus de feina imaginables, des de au-pair, cuidar animals, ajudar a gent gran, granges, horts, fer de professor, ajudar en un hotel… Si us ho plantegeu de veritat que està molt bé, però sempre mireu i pregunteu tot el que faci falta, ja que si diuen treballar 5 dies, no us facin treballar més, ja que es tracta de voluntariat, i has acceptat a unes condicions i si no són les que donen, llavors no té sentit.

Jo vaig buscar llocs amb animals, i vaig anar a una gossera a Creta, Grècia.

 

Primer de tot amb la pandèmia els vols i restriccions són un embolic, sempre s’ha de recomprovar tot, tests, vols, i com sempre retards.
Per arribar a l’illa havia d’agafar 3 vols, i tot el possible que pogués passar va passar, menys perdre l’equipatge, d’això n’estic contenta. Però va ser horrible, entre perdre un vol per una prova de covid que no tenia, tornar a canviar toooots els vols, arribar un dia quasi tard, un vol que es retrasses fent-me perdre el següent vol… De veritat, si viatgeu reviseu-ho tot, i tot hi així pot anar malament.

Però al final vaig arribar, tard, a la gossera, la primera setmana va ploure i nevar i va ser molt estrany tot.
Els altres voluntaris van ser genials, de veritat que molt bona gent, en Nikos, el que porta la gossera és com és, tant per bo com per dolent.

 

Al principi érem 7 voluntaris, i podíem fer realment molta feina per ajudar a la gossera arreglant, construint, etc. L’únic que van anar marxant i ens vam quedar dues voluntàries, i va ser bastant dur, ja que la feina que fèiem en una hora, es convertia en tot el matí, vivíem a dins la gossera, per tant estàvem tot el dia allà, ja que sempre hi havia d’haver algú vigilant. Entre les restriccions que també hi havia, que era bàsicament només súpers i farmàcies obertes, i no es podia sortir a no ser que fos per això, em va cremar.

Jo m’anava a estar 3 mesos a la gossera, però només em vaig quedar-hi 2, ja que vaig buscar un altre workaway on anar per poder canviar d’aires.
La gossera molt bé, els gossos brutalment macos els companys genials, una gran experiència, l’únic que per estar-hi més d’un mes, és dur.

Ara estic a Creta a un altre poble a casa una dona, li trec a passejar els gossos, dono menjar a uns gats i ajudar a la casa. És totalment diferent i tinc més estona lliure, de moment no es pot sortir i no he pogut gaudir de l’illa, però ara trauran les restriccions, ja que obren al turisme i espero poder voltar abans de tornar a casa.

L’experiència realment molt bé, he practicat molt l’anglès, ja que tothom és de tot arreu i bàsicament per entendre’ns és el que es fa servir. Els gossos molt macos, els trobo a faltar cada dia, ja que es van convertir en els meus nens. He après molt, sobretot de gossos i conviure, i he conegut gent genial, que ja farà un mes o més que no veig i seguim parlant, ja que ara som família, la gossera és casa meva, i ja sé que sempre que pugui vindré a Creta a saludar.

De veritat que ho recomano, i amb el Workaway és molt fàcil moure’s, ja que d’un lloc al següent pots veure moltes coses, l’únic que no m’ha agradat són les restriccions, ja que no he pogut veure res, però sempre puc tornar i ara espero poder voltar aquestes 3 setmanes que em queden i que baixaran les restriccions.