Experiència a LetsGapp

Berta Rebordosa Any Sabàtic

Em dic Berta Rebordosa, tinc dinou anys i actualment estic en un any sabàtic. Tot i que a Espanya no és una pràctica molt comuna, és una decisió molt popular i reconeguda entre molts països de l’Europa central i del nord, que ha demostrat tenir nombrosos efectes positius entre els estudiants. En el meu cas he decidit invertir el meu temps principalment en projectes de voluntariat comunitaris i en línia, entre els quals es troba el projecte LetsGapp.

LetsGapp (Instagram: @LetsGapp) és un projecte digital que es dedica a donar suport, principalment a través d’Instagram, a estudiants d’arreu del món que s’estan prenent anys sabàtics o ho estan pensant fer. A través d’aquesta plataforma, LetsGapp divulga periòdicament una gran diversitat de consells i recursos: tips per parlar amb els teus pares, espais on buscar ofertes de voluntariat internacional, com preparar el teu currículum per buscar feina durant l’any sabàtic… També publiquem experiències que ens arriben d’estudiants d’arreu del món per inspirar a la resta de la nostra comunitat, entorn a com han passat l’any sabàtic, que els va impulsar a prendre aquesta decisió i que tenen pensat fer l’any següent. A més, estem bastant involucrats en moviments socials, ja vam llençar moltes publicacions per parlar i animar a participar en activisme relacionat amb les eleccions d’estats units i el moviment de Black Lives Matter.

 

Fora del compte d’Instagram, també es pot participar en la plataforma LetsGapp Connect (letsgapp.com/connect) a través de la nostra web, que consisteix en un apartat enfocat en connectar-te amb estudiants que tenen els mateixos interessos. Aquesta part m’encanta, perquè m’ha ajudat a conèixer gent increïble i fins i tot m’ha donat l’oportunitat de participar projecte increible: vaig escriure un article per un blog d’una estudiant francesa que està dedicat a reflexionar sobre tòpics feministes i divulgar històries de dones d’arreu del món.

 

En relació a la meva experiència dintre de LetsGapp, em vaig assabentar d’aquest projecte a través de l’acadèmia d’idiomes EF, que va enllaçar l’experiència d’una de les seves alumnes publicada a LetsGapp. Vaig seguir aquest compte durant un temps i em va agradar moltíssim el que feien, perquè em feia sentir molt còmode veure que hi havia gent que tenia les mateixes inquietuds que jo. Cap a finals de setembre vaig veure que buscaven personal perquè els ajudessin amb les xarxes socials i de seguida vaig contactar amb ells per oferir la meva ajuda. En el fons estava segura que no aconseguiria res, ja que no tenia cap tipus d’experiència o formació en el tema, però de seguida van contactar amb mi per parlar. Al cap de poc temps vaig fer una entrevista via Zoom amb la fundadora de LetsGapp, una noia increïblement amable que em va explicar com funcionava LetsGapp i les tasques que necessitava que realitzés, i així va ser com vaig entrar en el projecte.

 

Pel que fa a la meva feina dintre de LetsGapp, bàsicament assisteixo a una reunió setmanal via Zoom (totalment en anglès, cosa que em costa moltíssim) amb l’equip de contingut en el que acordem els posts que cadascuna prepara durant la setmana. De moment només n’he publicat dos: tips per parlar amb els pares sobre prendre un any sabàtic i els meus plans dins aquest any sabàtic. Pròximament en sortiran un quants que m’ha fet molta il·lusió preparar, entre els quals hi ha una entrevista a l’Estefania, una gran orientadora de Rodamón que ens parlarà sobre els beneficis de fer un any sabàtic.

 

Personalment, reconec que aquest projecte m’ha aportat moltíssim, no només perquè estic aprenent molt com a interna, sinó perquè a més m’ha ajudat molt a la meva decisió de prendre un any sabàtic. Sortir del camí marcat per la teva família i la teva societat pot espantar moltíssim, per això és important tenir algú que et doni suport i t’assessori. Malgrat tot, prendre aquesta decisió ha sigut un dels passos més importants que he donat a la meva vida, crec sincerament que és una opció que tots els estudiants que dubten sobre el seu futur s’haurien de plantejar.