La nostra futura aventura: molta il·lusió i incertesa pel covid-19

MARTA BRUGUÉS GRAU EN DRET

Després de més d’un any planejant aquest viatge, el gener ens vam decidir i vam comprar el primer vol del que serà un viatge d’entre 8-12 mesos. Tant a la meva parella com a mi ens encanta viatjar, i fa molts temps que teníem pensat agafar-nos un any per fer aquest viatge. Finalment, després d’un any d’estalvi intensiu, vam decidir que aquest 2020 era el moment.

Mirant i comprant els primers vols

Tot i que ens encantaria poder estar uns mesos viatjant per Sud-Americà, per motius econòmics vam decidir que seria millor fer aquest viatge per Àsia. D’Àsia teníem uns països imprescindibles: Japó, Vietnam, Laos i Índia. També era imprescindible canviar de continent i viatjar durant un mes amb autocaravana per Nova Zelanda.

A partir d’aquí, i bàsicament fixant-nos en quins vols ens sortirien més econòmics per arribar a aquests països, vam començar a dissenyar el que serà la nostra ruta. La nostra idea inicial és visitar els països següents: Xina, Japó, Corea del Sud, Nova Zelanda, Tailàndia, Laos, Vietnam, i potser algun altre país del Sud Est Asiàtic, i acabar uns mesos a l’Índia. Fa bona pinta, veritat?

Planificant la ruta

Per ara hem comprat els vols d’aquells països en els quals cal visat o et demanen un vol de sortida. Tenim els vols de Barcelona-Pequín, Hong Kong-Seül, Seül-Osaka, Tòquio-Christchurch i Auckland-Phuket, tot i que només tenim agafats els hotels de les 4 primeres nits a la Xina.

Per planejar la ruta ens ha anat molt bé llegir experiències d’altres persones que han fet un viatge llarg per Àsia, també experiències de la web del Rodamon, i compartir experiències amb la Laura, la meva germana, que treballa al Servei de Mobilitat de L’Estació Espai Jove i fa un any va fer un viatge similiar.

Buscant informació per Internet i aprofitant la informació de la llibreta de la meva germana sobre el seu viatge

A partir d’aquí, cada cap de setmana hem dedicat una bona estona a informar-nos dels països que visitarem, sobretot, pel que fa als mitjans de transport i intentant buscar sempre l’opció que ens sortirà més econòmica. També ens hem fixat una quantitat màxima que podem gastar al dia per tal de no passar-nos del pressupost que ens hem marcat, sobretot, en països cars com a Japó o a Nova Zelanda.

A aquests països on la vida és més cara estem valorant opcions de transport que fins ara ens eren desconegudes, com les empreses d’autocaravanes que ofereixen preus molt baixos per la seva “recol·locació”. També estem valorant fer algun voluntariat, i ens han recomanat molt l’experiència de fer un workaway, que et permet viure a casa de persones a canvi de treballar unes 3-4 hores al dia.

Ara ja només falten 4 mesos i hem de començar a gestionar els visats, les vacunes, l’assegurança de viatge, etc., però evidentment, la situació actual de la Covid-19 ens està fent trontollar el viatge i fa que tot sigui molt incert. Pel que fa als vols, ja tenim 5 vols comprats amb 3 companyies diferents. Aquests darrers dies els estem dedicant a enviar correus a les companyies aèries per saber quines opcions hi ha en cas de no poder viatjar. Nosaltres encara no havíem agafat cap assegurança de viatge, i els nostres vols ”baix cost” no inclouen cap mena de reemborsament, pel que depenem totalment de la política que segueixi cada aerolínia.

Buscant solucions i alternatives de cara als vols que ja havíem comprat

En el que ens està afectant més aquesta situació és que des de fa un mes hem deixat de planificar el viatge. És com si tot s’hagués paralitzat. És complicat seguir planificant un viatge que ara mateix no sabem si podrem fer, o si haurem d’ajornar. Per ara la nostra primera opció és esperar a com avança tot, i si al juliol veiem que podem, fer el viatge. Una vegada a Àsia, si veiem que hem de canviar la ruta i no anar a algun país, ho farem. Ens haurem d’anar adaptant a cada moment.

De tota manera, si no és recomanable viatjar haurem d’ajornar el viatge uns mesos i fer-lo a finals d’any o a principis del 2021, però tenim clar que ara és el moment i que no volem deixar de fer-lo. Per aquest motiu, la nostra aventura en aquest moment és una barreja d’il·lusió i incertesa.