Viatjar amb dues gates a Regne Unit i treballar en una escola al bosc a Escòcia

YOLANDA VICO GRAU EN MAGISTERI

L’aventura escocesa va començar a principis de 2019 amb una plaça de postdoctorat per fer recerca a la Universitat de St Andrews, a Escòcia. La mateixa justament on va estudiar el príncep William! Però no per mi, sinó per la meva parella. A mi, com a tècnica d’educació infantil i mestra de primària, em tocava buscar feina.

St Andrews

Cercar feina:
De seguida vaig començar a tramitar tota la documentació per formar part del GTCS (General Teaching Council of Scotland), que vindria a ser com el Departament d’Ensenyament de Catalunya. Després em vaig registrar amb l’empresa d’Uteach, especialitzats en la cerca de feina per professors a l’estranger. En aquest aspecte em va ser de gran ajuda el servei de mobilitat de L’Estació Espai Jove, que a part de donar-me una àmplia visió de tot el que podia fer a part de cercar feina (Taller “Opcions per viure experiències a l’estranger” 14 febrer de 2019) i com cercar feina (Taller “Regne Unit: trobar feina qualificada” 12 de juny de 2019), també vaig poder fer una orientació i em van informar d’ajudes econòmiques, gestionades pel Servei Eures i el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). En el meu cas, vaig poder demanar una d’elles per cobrir les despeses de convalidacions de títols i traduccions jurades, gens barates però necessàries per registrar-me al GTCS. Però, per la nostra sorpresa, totes aquestes gestions i tràmits no va ser el més difícil. Tocava pensar com portar les gates cap allà!

Tama i Leia:

Els passaports de les gates

Us presento a les nostres gates, la Tama i la Leia. Això que veieu són ni més ni menys que els seus passaports. Al començament pensàvem que al pesar menys de 8 kilos, les podríem portar amb nosaltres a l’avió com a equipatge de mà i només ens faria faltar trobar una aerolínia que acceptés animals de companyia a bord. Però vam descobrir que Regne Unit té una política d’entrada d’animals domèstics molt estricta i no podien volar amb nosaltres. Així que vam haver de fer-ho a través d’una companyia especialitzada en transport de mascotes. Vam triar l’opció més ràpida, descartant transport terrestre i marítim: un avió de mercaderies, on es controla la temperatura i la pressió de la bodega, i viatgen acompanyats d’un veterinari 24/7.
Aquests van ser tots els requeriments que ens van demanar:
– Vacunes al dia.
– Xip.
– Passaport.
– Revisió mèdica abans de volar.

La Leia al veterinari

Abans del viatge, com us podeu imaginar, va tocar anar moltes vegades al veterinari, on fins i tot les van haver de mesurar (ens va donar un atac de riure aquell dia), com també vam demanar els transportins homologats (quasi que hi cabia jo a dins) necessaris per al viatge, per tenir-los a casa i que les gates s’anessin acostumant a estar a dins.
Així és com mentre nosaltres vam volar amb Ryanair, elles van volar amb British Airways i van fer més de 3.000 kms en 2 dies, amb nit a Londres inclosa.
🚛 Casa – Aeroport de Barcelona
✈️ Aeroport de Barcelona – Aeroport de Londres Heathrow
🏨 Nit a Londres
✈️ Aeroport de Londres Heathrow – Aeroport d’Edinburgh
🚛 Aeroport d’Edinburgh – Cupar

Un cop a Escòcia:
Mentre continuava amb la recerca de feina, ampliant la cerca amb apps com TES i My Job Scotland, em vaig oferir de voluntària en una escola de primària de St Andrews, com també en una escola de preescolar (l’etapa de 3 a 5 anys) al bosc. Aquesta última em va cridar especialment l’atenció perquè tenien una filosofia completament diferent al que havia vist fins ara com a educadora i mestra, on no es programa i no hi ha pràcticament activitat dirigida, sinó que l’activitat del dia gira entorn de l’interès de l’infant i les seves motivacions i curiositats, com també la seva felicitat. Es treballa en grups molt reduïts i completament enmig de la natura, sense aigua, ni llum, ni edifici! Només una petita caseta de fusta que és un lavabo ecològic i un yurt, que és una tenda típica de Mongòlia. Em va fascinar!
Però sabeu el millor de tot? Que és on treballo actualment!!!

Triant carbassa per Halloween

Vam venir per viure una experiència a l’estranger i la veritat que no sabíem que ens agradaria tant com per quedar-nos. Estem encantats de viure a Escòcia amb les nostres gates, treballant del que ens agrada, rodejats de molta natura amb llocs increïbles per explorar, i coneixent gent super maca i agradable, d’aquí i d’altres parts del món.
Fins i tot ens hem comprat un cotxe i ja conduïm per l’esquerra!
Tot sigui per continuar… l’aventura escocesa!